Yaz mevsimi yaklasiyor çesit çesit renk renk meyveler soframizi süslemeye basliyor.
Meyveler iyi birer antioksidan kaynagidir kansere karsi koruyucu özellik tasimaktadir. Ayni zamanda vitamin, mineral ve posa kaynagidir.
Yüksek posali meyveleri tercih ettigimizde bagirsaklarin düzenli çalismasinda ve kolesterol seviyesinin kontrolünde büyük rol oynamaktadir.
Yüksek posali meyvelere örnek verecek olursak; Kabuklu armut, kabuklu elma, kayisi, muz, portakal.
Meyvelerde günlük porsiyon miktari 2-3 porsiyondur ve kabuklu meyve tüketimi tercih etmeliyiz.
Porsiyon kontrolünü astigimizda;
Meyveler son zamanlarda “tehlikelidir”algisi tamamen yanlistir.
Önemli olan meyveleri tüketirken porsiyon kontrolüne dikkat edilmeli, protein kaynagi bir besinle veya saglikli yag asitleriyle birlikte tüketilmelidir.