Çörek otu ya da bilimsel adiyla nigella sativa antik çaglardan bu yana geleneksel tipta yaygin olarak kullanilmistir.Çörek otu linoleik asit, oleik asit, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, çinko, bakir, magnezyum, vitamin A, B, C ve antioksidan içerigiyle bagisiklik sistemini güçlendirici etkiye sahiptir.
Virüslere karsi hücreleri korudugu, tümör hücrelerini parçalayip, yok ettigi ve antikor üretim merkezi olan B-lenfositlerinin (antikor yapici) miktarini arttirdigi çalismalarda görülmüstür. Çörekotundaki bu bilesim, kanseri önlemede basrol oynamaktadir.
Çörek otunun faydalari arasinda kilo vermeye yardimci olma özelligi de bulunmaktadir. Çörek otunun istahi kontrol altina alarak, glikoz düzeylerini dengeleyerek, toksinlerin vücuttan atilmasina yardimci olarak ve kan yaglarini düzenleyerek kilo alimini tetikleyen unsurlari ortadan kaldiracagina dair çalismalar bulunmaktadir.
Ayrica karaciger hücrelerinde insülin duyarliligini arttirarak tip 2 diyabetin de önlenmesine yardimci oldugu çalismalarla gösterilmistir.
Çok fazla antibiyotik ve diger ilaçlari kullanan kisilerin karacigeri vücuttaki kimyasal maddeleri atmak için daha fazla çalismak zorunda kalir ve bu da karacigeri yipratir. Yeni bir arastirmaya göre çörek otu yaginin vücudu toksinlerden korudugu ve vücuda zararli etkilerini azalttigi belirlenmistir.