Bagisiklik sistemini güçlendirmek için vitamin ve mineral yönünden zengin beslenmek gerekir. Özellikle A, C, B6, E vitamini ve çinko, selenyum minerallerinden zengin sebze ve meyvelerden yarlanmaliyiz.
Brokoli, lahana, brüksel lahanasi, kirmizi lahana, karnabahar, havuç, marul, yesilbiber, roka, sarimsak, sogan, domates, portakal, mandalina, greyfurt, kivi, elma, taze zencefil gibi.
Antioksidan kapasiteleri yüksek yiyecekler bagisiklik sistemini güçlendirir. Bu yiyeceklerin özelligi vücudu yenileyici ve onarici güce sahip olmalaridir.
Semizotu, turunçgiller, ceviz, ispanak, badem, nar, enginar, brokoli, havuç, kivi, balik, ananas, kuru baklagiller, kusburnu, zeytin, zeytinyagi, yulaf kepegi ve yogurt gibi.
Omega-3 bagisiklik sistemimiz için önemli bir antioksidan. Özellikle yesil yaprakli sebzeler içerdikleri A, C ve E vitaminleri, folik asit ve Omega 3 sayesinde kuvvetli antioksidan özellik gösterir.
Balik, keten tohumu, ceviz, ispanak, semizotu, pazi, dereotu, nane, marul gibi.
Probiyotikler ise hastalik yapan mikroorganizmalarin çogalmasini engeller, bagirsagin düzenli çalismasina yardimci olur. Kansere karsi koruyucu etkisi vardir.
Yogurt ve Kefir
Bagisiklik sisteminin zayiflamasinin en önemli nedenlerinden biri kötü beslenmek ve hareketsiz bir yasam sürmektir. ‘’Fast food’’ türü ve rafine seker içeren yiyecekler vücutta vitamin ve mineral açisindan eksikliklere, günessiz ve kapali ortamlarda uzun süre çalismak bedense hareketlerin azalmasina yol açmaktadir. Bu sebeplerden bagisiklik sisteminin zayiflamasi enfeksiyon hastaliklari basta olmak üzere, tansiyon, sismanlik, seker ve kalp gibi metabolizma hastaliklarinin daha sik görülmesine yol açmaktadir.