Malzemeler;
Elma
Karanfil
Tarçin
Rezene çayi
Toz zencefil
Üzeri için;
Activia
Vanilya özü
Pekmez
Tahin
Bal
Tarifimiz için gereken malzemelerin sayisi ne kadar yapmak istediginize göre degisiklik gösterir.
Elmalari haslamadan önce 1 çay kasigi vanilya özü ile 1 kutu sade activiayi karistirip buzlukta donduruyoruz.
Elmalarimizi ortadan ikiye bölüp baslayacagimiz tencereye aliyoruz. Üzerini kaplayacak kadar su ekliyoruz. Suyun içerisine 10-15 adet karanfil, 1 tatli kasigi tarçin, 1 tatli kasigi zencefil, 1 poset rezene çayi ekleyip kaynatiyoruz. Elmalarimiz yumusadiktan sonra altini kapatiyoruz. Aroma elmalara geçtikten sonra sogutmaya aliyoruz.
Servis edecegimiz tabaga elmalarimizi aldiktan sonra üzerine dondurdugumuz activiayi ekliyoruz.
1 tatli kasigi pekmez, 1 tatli kasigi tahin, 1 çay kasigi bal ekliyoruz.
Afiyet Olsun!