1 su bardagi kadar bugday
1 su bardagi kadar nohut
1 su bardagi kadar kuru fasulye
1 çay bardagi kadar suda bekletilmis dogranmis kuru kayisi
1 çay bardagi kadar suda bekletilmis dogranmis kuru incir
1 çay bardagi kadar suda bekletilmis kuru üzüm
1/2 yesil elma
3-4 adet Karanfil, 2 adet kabuk tarçin
Bir gece önceden bugday, nohut ve kuru fasulyeyi suda bekletiyoruz. Sonra nohut ve kuru fasulyenin sularini degistirerek hasliyoruz. Bugdayi bol suda iyice yikadiktan sonra haslanmis malzemelerin içerisine ekliyoruz. Bütün malzemeleri asureyi yapacagimiz tencereye aliyoruz. Daha sonra üzerine su ilave ediyoruz orta ateste kaynatma islemine basliyoruz. Bu islemi yaparken diger yandan karanfil ve tarçini kaynatiyoruz. Asure iyice kaynadiktan sonra geri kalan malzemeleri ekliyoruz. En son hazirladigimiz tarçinli karanfilli suyumuzu ekliyoruz. Pistiginden emin olduktan sonra servis edecegimiz kaplarimiza aliyoruz. Seker eklemiyoruz meyvelerin sekeri gerekli tadi verecektir.
Istege bagli olmakla birlikte üzeri için;
Çam fistigi
Antep fistigi
Kus üzümü
Nar
Findik, fistik, file badem, ceviz kullanabilirsiniz.
Dilerseniz asureye bal ekleyebilirsiniz fakat unutmayin her ekleyeceginiz malzeme asurenin kalorisini degistirecektir.
Afiyet Olsun :)