250 gram yulaf ezmesi
50 gram chia tohumu
10 gram keten tohumu
30 gram badem
30 gram kuru incir
30 gram kuru kayisi
30 gram kuru visne
30 gram kuru üzüm
60 gram hurma
1 adet muz
2 adet mandalina suyu
2 çay kasigi tarçin
Firini 180 derecede isitiyoruz.
Yulaf,chia tohumu, tarçin, keten tohumu ve bademi ekliyoruz. Kuru incir ve kuru kayisilari küp küp dogruyoruz kuru üzüm ve visnelerle birlikte ekliyoruz.
Mandalina suyunu ve hurmalari mutfak robotunun içerisine alin içerisine muzu ekleyerek homojen bir kivam alana kadar çekin.
Bu karisimi kuru malzemeler ile karistirin. Kuru olursa mandalina suyu ekleyebilirsiniz.
Yagli kagit ile kapladigimiz firin tepsisinin içerisine karisimi esit bir sekilde yayin. 15-20 dakika da üzeri sertlesip içi yumusak kalacak sekilde pisirin.
Firindan aldiktan sonra istediginiz boyutta kesip tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun!