MALZEMELER
Alt taban için;
3 paket form bisküvi
1/2 çay bardagi light süt
Kremasi için;
2 kutu activia
3 yemek kasigi labne
1 yemek kasigi keçi boynuzu tozu veya 1 çay kasigi vanilya özü
Üzeri için;
500 gram ahududu
Yapilisi;
ilk olarak tarifimizi küçük çapli bir kaba hazirliyoruz.
Alt tabanini hazirlarken form bisküvilere sütü ekleyip blenderdan geçiriyoruz. Hazirlayacagimiz kabin alt tabanina elimizle iyice sikistirarak yayiyoruz. Bisküvili alt tabani buzlukta 5-6 dakika kadar bekletiyoruz.
Bisküvili kaplamanin üzerine ayrica hazirladigimiz kremanin malzemelerini iyice karistirip ekliyoruz.
Sosumuzu hazirlarken ahududulari bir tencereye alip kaynatiyoruz. Kaynadiktan sonra blenderdan 1 kasik bal veya pekmez ekliyoruz.(isterseniz farkli bir mevsim meyvesinden sosunu hazirlayabilirsiniz.)
Kremali kaplamanin üzerine sosumuzu ekledikten sonra cheesecake'imizi buzlukta bekletiyoruz.
1,5-2 saat sonra servise hazir !
Afiyet Olsun!