Hindi Malzemeleri
Iç Pilav Malzemeleri
Yapilisi:
Ilk olarak hindiyi iyice yikiyoruz, tütsülüyoruz ve kuruluyoruz.
4 dis rendelenmis sarimsaklarla her yerine denk gelecek sekilde hindiyi ovaliyoruz.
1 kaseye portakal ve limonu sikiyoruz, 1 yemek yogurt, 2 yemek kasigi salça, 1 yemek kasigi zeytinyagi, 1 çay kasigi kirmizi biber, 1/2 çay kasigi karabiber, 1/2 çay kasigi feslegeni, 1/2 çay kasigi nane ve bi miktar tuzu ekliyoruz. Karistirip hindinin her yerine denk gelecek sekilde masaj yaparak yediriyoruz.
Içine; zencefil ve defne yapraklarini yerlestiriyoruz.
Iç pilav malzemelerini 1 çay bardagi kadar su ile bir araya getirip(sebzeler küp küp dogranmis bir sekilde ve bulgur sicak suda iyice yikanmis bir sekilde) baharatlarla karistirin. Hindinin içerisine çok sikistirmadan doldurun. Biberiyeleri saplarindan hindinin but ve gögüs kismina ete geçecek sekilde batirin.
Hindinin bacaklarini yanmayan bir iple baglayalim.
Hindiyi genis firin posetine yerlestirip 1-2 delik açiyoruz hava almasi için ve 200 derecede 1,5 saat kadar pisiriyoruz. 1,5 saatten sonra dereceyi 150 dereceye düsürüyoruz ve 1-1,5 saat kadar daha pisiriyoruz.
Firindan çikan hindiniz biraz dinlendirildikten sonra servise hazir.
Afiyet Olsun!