MALZEMELER
1,5 su bardağı yulaf ezmesi
1 çay bardağı kuru üzüm
1 orta boy elma
1 adet portakalın suyu
1/2 portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı chia tohumu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1/3 çay bardağı su
YAPILIŞI;
Öncelikle 2 yemek kaşığı chia tohumunu portakal suyu ve su karışıma ekleyin ve chialar şişene kadar bekletin.
Diğer yandan malzemeleri birleştireceğimiz kabın içerisine yulaf ezmesini ekleyin suda beklettiğiniz kuru üzümleri ve kabuğu ile birlikte rendelediğiniz elmaları ekleyin. Tarçın, zencefil, rendelenmiş portakal kabukları ve suda beklettiğiniz chiaları ekledikten sonra malzemeleri iyice karıştırın sonra yağlı kağıt üzerine şekil vererek yerleştirin.
200 derece önceden ısıtılmış fırınınızda 15-20 dakika kadar pişirin.
Dilerseniz servis ederken tahin, pekmez veya bal ekleyebilirsiniz.(Eklerken kalorisini değiştireceğini unutmayın.)
Afiyet Olsun!