Lor peyniri için malzemeler
1 litre günlük süt
4 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
Sütü kaynatacağınız tencereye alın ve kaynatmaya başlayın. Çok yüksek ısıda kaynatmamaya özen gösteriyoruz. Süt kaynayıp köpürmeye başlayınca limonu ekleyin.
Yavaş yavaş karıştırın limon sütü kesecektir ve lor oluşmaya başlayacaktır. Yeşil berrak su oluşunca süzebilirsiniz. Süzdüğünüz peynir altı suyu başka bir kaba soğumaya alın.
Lorlu Ispanaklı Kek
2 adet yumurta
1/4 demet ıspanak
1 su bardağı peynir altı suyu
1/2 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı lor
1 çay bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı tam buğday unu
1 kabartma tozu
Yumurtayı çırpın, lor, yoğurt ve peynir altı suyunu ekleyin çırpın. Tam buğday ununu ve zeytinyağını ekleyerek iyice çırpın en son kabartma tozu ve ıspanakları ekleyin. 180 derece fırında 30-45 dakika pişirin.