1/2 Avokado
1 Su bardagi kadar haslanmis nohut
1/2 Yemek kasigi kadar tahin
1 Çay kasigi kadar kimyon
1 Çay kasigi kadar tuz
2 Yemek kasigi kadar lor peyniri
1 Demet maydonoz
1/2 Çay bardagi kadar su
Baharatlar
Nohutlari haslayip kabuklarindan ayirdiktan sonra blendera aliyoruz ve üzerine bütün malzemeleri ekliyoruz. Blenderdan geçiriyoruz. Kivami için 1/2 çay bardagi kadar su ekleyip tekrar blenderdan geçirdikten sonra baharatlarini ekliyoruz ve hazir.
Afiyet Olsun!
Lor peynirini protein içerigini biraz daha arttirmak için tercih ettik.
Nohutlari iyice haslayip kabuklarindan ayirdiktan sonra gaz yapici özelligini azaltmis oluyoruz.
Nohutun içerisinde bulunan vitamin-mineral emilimini engelleyen fitik asitleri uzaklastirmak için nohutlari haslamadan önce kefirde bekletebilirsiniz.